ANOFM îndeamnă angajatorii să declare locurile de muncă vacante

  • 28 Februarie 2023 16:38
ANOFM îndeamnă angajatorii să declare locurile de muncă vacante

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) îndeamnă angajatorii să declare locurile de muncă vacante, inclusiv cele pentru persoanele cu dizabilități, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, agenții economici pot anunța subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază își au adresa juridică sau în a cărei rază este adresa locului de muncă. Informarea subdiviziunii teritoriale despre locurile de muncă devenite vacante, inclusiv cele create pentru persoanele cu dizabilități,  se face prin prezentarea de către angajator a unui Formular. Totodată, agenții economici sunt îndemnați să informeze, în termen de trei zile, despre angajarea șomerilor, scrie sursa citată.

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, încurajează angajatorii să manifeste deschidere spre colaborare cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. „În așa mod, angajatorii pot contribui la realizarea politicilor privind ocuparea forței de muncă și crearea condițiilor favorabile pentru încadrarea șomerilor în câmpul muncii”, a spus conducerea agenției.

Totodată, angajatorii pot anunța gratuit locurile de muncă vacante pe protalul www.angajat.md, gestionat de ANOFM. „Portalul furnizează instrucțiuni de utilizare astfel încât angajatorii să poată introduce datele cu ușurință în sistem, iar candidații să depună rapid dosarul. La fel, beneficiarii pot selecta un loc de muncă din domeniile prezentate”, a menționat Raisa Dogaru.

Agenții economici își pot înregistra compania și publica locurile vacante, care sunt sortate pe industrii și domenii. De asemenea, aceștia pot găsi candidați potriviți în baza CV-urilor disponibile.

Pentru informații suplimentare privind declararea locurilor de muncă vacante persoanele interesate pot accesa următoarea adresă: https://www.angajat.md/public-page/26048fac-8850-4509-b821-e1818b437865 sau pot suna la Centrul de apel al ANOFM - 0 8000 1000. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău