ANOFM a semnat un Memorandum cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în vederea lansării echipelor mobile

  • 29 August 2023 16:57
ANOFM a semnat un Memorandum cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în vederea lansării echipelor mobile

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a semnat un Memorandum de înțelegere cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în vederea implementării echipelor mobile în cinci raioane din țară, transmite MOLDPRES

Astfel, Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, implementat de GIZ, va oferi suport tehnic în consolidarea capacităților ANOFM în vederea pilotării și implementării echipelor mobile în cinci Subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: Edineț, Soroca, Strășeni, Leova și Comrat.

Obiectivul principal al echipelor mobile va fi de a crește accesibilitatea serviciilor de ocupare în localitățile din raioanele vizate. Principalele activități ale echipelor mobile vor include informarea și consultarea privind serviciile de angajare, înregistrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor din localitatea vizitată. Totodată, acestea vor informa agenții economici din localitate despre subvențiile de care pot beneficia la angajarea unor anumite categorii de persoane. În același timp, echipele mobile vor colabora cu asistenții sociali din sate pentru identificarea locurilor de muncă pentru beneficiarii de asistență socială.

Alte acțiuni care urmează a fi întreprinse vizează implementarea activităților de ghidare în carieră, colaborarea cu centrele pentru victimele violenței domestice, identificarea tinerilor, migraților, persoanelor cu dizabilități, refugiaților și altor categorii vulnerabile care necesită suport suplimentar pentru integrarea pe piața muncii.

Conceptul de echipe mobile face parte din reforma privind îmbunătățirea serviciilor oferite de ANOFM pentru anii 2023-2026, și poate fi o modalitate eficientă de a-și crește acoperirea și de a oferi servicii de angajare atât de necesare persoanelor și comunităților din întreaga țară. Prin valorificarea tehnologiei și colaborarea cu partenerii locali, echipele mobile pot oferi servicii de angajare personalizate și eficiente, contribuind în cele din urmă la reducerea șomajului și a sărăciei în țară.

Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), co-finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul Elveției, implementat de GIZ Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău