ANI va verifica averile mai multor foști și actuali deputați. Care este motivul

  • 20 Iunie 2019 12:01
ANI va verifica averile mai multor foști și actuali deputați. Care este motivul

Autoritatea Națională de Integritate a efectuat verificări în privința foștilor deputați din Legislatura a IX-a.

Instituția a stabilit că 6 ex-deputați și 3 deputați din actualul Parlament al Republicii Moldova nu și-au depus declarațiile de avere și interese personale, iar alți 5 ex-deputați și 2 deputați din actualul Parlament au depus declarațiile de avere și interese personale tardiv.

Astfel, Autoritatea a demarat în privința acestora procedura de control al averii și intereselor personale și a inițiat cauze contravenționale.

ANI precizează că subiecții declarării vizați, urmează a fi notificați conform procedurii despre depunerea declarației de avere și interese personale, inițierea procedurii de control și inițierea cauzelor contravenționale.

„Verificările respective au fost efectuate în baza Dispoziției Președintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declarațiilor de avere și interese personale depuse de către subiecții declarării pentru anul 2018 (deputați,miniștri, judecători, procurori, etc). Cu mai multe detalii în privința rezultatelor înregistrate de ANI în acest sens, vom reveni după finalizarea verificărilor”, precizează instituția

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău