ANI va controla în regim prioritar declarațiile de avere ale deputaților, judecătorilor și funcționarilor

  • 26 Mai 2020 15:40
ANI va controla în regim prioritar declarațiile de avere ale deputaților, judecătorilor și funcționarilor

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) va desfășura, în regim prioritar, controlul declarațiilor de avere și interese personale pentru anul 2019 depuse de către deputați, judecători, conducătorii, adjuncții structurilor subordonate și funcționarii publici, de toate nivelurile, din cadrul subdiviziunilor aparatului Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul ANI, un ordin în acest sens a semnat președinta Autorității, Rodica Antoci. Suplimentar, conform aceluiași ordin, vor fi efectuate controale obligatorii, din oficiu, a declarațiilor anuale de avere și intereselor personale, selectate în mod aleatoriu, depuse de către procurorii din cadrul procuraturilor de toate nivelurile, membrii Guvernului, președinți și vicepreședinți de raioane, primari, viceprimari, pretorii și vicepretorii din cadrul autorităților publice locale de toate nivelurile.

Inspectoratul de Integritate va prezenta spre aprobare conducerii ANI listele nominale ale subiecților vizați. Ulterior, aceste declarații de avere și interese personale vor fi repartizate aleatoriu către inspectorii de integritate pentru efectuarea controlului, prin intermediul sistemului informațional automatizat "e-Integritate". Astfel, fiecărui inspector de integritate îi va fi repartizat un număr de declarații de avere și interese. Săptămânal, inspectorii de integritate vor raporta despre rezultatele controalelor tuturor declarațiilor de avere și interese personale atribuite.

ANI promite că va asigura informarea publică despre rezultatele controalelor și a eventualelor încălcări admise de către subiecții vizați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău