ANI | Un deputat cu averea nedeclarată, directorul Moldsilva – cu conflict de interese, iar un fost șef IGP și un procuror - sancționați contravențional

  • 22 Februarie 11:40
ANI | Un deputat cu averea nedeclarată, directorul Moldsilva – cu conflict de interese, iar un fost șef IGP și un procuror - sancționați contravențional

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat. Instituția precizează că  numele acestuia va deveni public în următoarea perioadă după publicarea actului de constatare.

Astfel, potrivit sitezei săptămânale a activității din 15- 19 februarie, un adjunct al procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și insterese personale.

Un alt act de constatare a fost întocmit în privința unui funcționar cu statut special din cadrul MAI, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul Moldsilva și cinci aleși locali din raionul Leova au fost constatați cu conflicte de interese nedeclarate și nesoluționate.Alți doi alești locali din Nisporeni și din raionul Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raionul Călărași și Dubăsari și seful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.
Două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.

ANI mai menționează că, în această perioadă, pe portalul public al declarațiilor au fost publicate peste 3500 de declarații de avere și interese personale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:4,12 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău