ANI s-a autosesizat în cazul deputatului PSRM, Grigorii Uzun, după ce în presă au apărut informații despre ce „a uitat” acesta să indice în declarația de avere

  • 25 Februarie 2021 15:42
ANI s-a autosesizat în cazul deputatului PSRM, Grigorii Uzun, după ce în presă au apărut informații despre ce „a uitat” acesta să indice în declarația de avere

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a arătat în cadrul unui articol că proaspătul deputat PSRM, Grigorii Uzun, „a uitat” să indice în declarația de avere pentru 2020 statutul de fondator în cadrul unei companii, precum și dividendele pe care le-a încasat din activitatea acesteia, transmite Anticoruptie.md.

Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, a comunicat sursei citate că președinta Autorității, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul deputatului socialist. „Sesizarea a fost remisă către inspectorat. Urmează o verificare prealabilă și dacă va exista bănuiala rezonabilă, ANI va iniția controlul averii”, a declarat Maria Dastic pentru portalul Anticoruptie.md.

Portalul Anticoruptie.md scria că, potrivit informațiilor din declarația de avere și interese personale pentru 2020, Grigorii Uzun nu a avut venituri oficiale anul trecut, cu excepția indemnizației de ales local. În declarația pentru 2018-2019, depusă la CEC în preajma alegerilor parlamentare de acum doi ani, Uzun raporta venituri de 38,5 milioane de ruble rusești, câștigați, după spusele sale, din activitatea de întreprinzător, prin intermediul firmei Uzun Grigorii Vladimirovici din Federația Rusă. Suma respectivă nu este indicată nici la categoria „active financiare” din ultimii trei ani.

De asemenea, deputatul „a uitat” să indice în declarația de avere calitatea de fondator al companiei Uzun Grigorii Vladimirovici. Întreprinderea a fost înregistrată în registrul de stat unificat al antreprenorilor individuali din Federația Rusă în 2015 și este încă activă. Firma este specializată în activitățile de transport rutier de marfă, oferă servicii de transport, precum și închirierea și leasingul altor vehicule și echipamente terestre. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău