ANI reamintește că data limită pentru depunerea declarațiilor de avere este 31 martie

  • 01 Martie 2023 13:52
ANI reamintește că data limită pentru depunerea declarațiilor de avere este 31 martie

Autoritatea Națională de Integritate /ANI/ reamintește subiecților declarării averii și intereselor personale despre obligativitatea depunerii declarațiilor anuale până la data limită - 31 martie, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, subiectul declarării este obligat să depună declarația prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate, semnând-o în formă electronică, prin utilizarea semnăturii electronice.

Declarația în formă electronică se consideră recepționată de ANI dacă subiectul declarării primește recipisa electronică de confirmare a acceptării acesteia.

În cazul în care subiectul declarării constată că a introdus în declarație date incomplete sau eronate, acesta este obligat să rectifice declarația depusă. În acest caz, declarația inițială și declarațiile rectificate sunt păstrate separat prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a ANI.

Conform legislației, subiecți ai declarării averii și a intereselor personale sunt: persoanele care dețin funcțiile de demnitate publică prevăzute în anexa la Legea nr. 199 din 16 iulie 2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică; membrii Consiliului de observatori al instituției publice naționale a audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”; consilierii consiliilor sătești (comunale), orășenești (municipale), raionale; deputații Adunării Populare a unității teritoriale autonome Găgăuzia; membrii Consiliului Superior al Magistraturii și ai Consiliului Superior al Procurorilor din rândul profesorilor; membrii nepermanenți ai Comisiei Electorale Centrale; conducătorii organizațiilor publice și adjuncții acestora; personalul din cabinetele persoanelor cu funcții de demnitate publică; funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special; membrii Consiliului de Integritate; membrii colegiilor/comisiilor de admitere în profesie, de evaluare, disciplinare și/sau de etică a profesiilor conexe justiției. Subiecții prevăzuți la alin. (1) sînt incluși în Registrul electronic al subiecților declarării averii și a intereselor personale, ținut de Autoritatea Națională de Integritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău