ANI | Incompatibilitate constatată la un ex-consilier municipal din Capitală

  • 20 Decembrie 2019 13:10
ANI | Incompatibilitate constatată la un ex-consilier municipal din Capitală

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un ex-consilier municipal, informează Bizlaw.md.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada august 2015 – noiembrie 2019, exercitând concomitent, contrar legii, mandatul de consilier în Consiliul municipal Chișinău și funcția de director al unei instituții publice subordonate Consiliului Municipal Chișinău, potrivit sursei citate.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, persoana supusă controlului urmează a fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv eligibilă, pe o perioadă de trei ani, în condițiile legislației în vigoare.

Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică este ținut de Autoritatea Națională de Integritate.

De asemenea, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților atrage răspundere contravențională pentru subiectul declarării averilor și intereselor personale, conform Codului contravențional al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău