ANI continuă seria de probe pentru angajarea inspectorilor de integritate

  • 26 Iunie 2018 10:57
ANI continuă seria de probe pentru angajarea inspectorilor de integritate

Autoritatea Națională de Integritate continuă seria de probe pentru angajarea inspectorilor de integritate, după ce în urma primului concurs anunțat au fost selectați numai 4 dintre cei 46 de inspectori ce urmează să fie angajați. Astăzi este ultima zi de  depunere a dosarelor pentru participarea la noul concurs pentru funcțiile de inspector de integritate.

Cei patru inspectori desemnați până în prezent sunt Ada Griciuc, Constantin Culicovschi, Radion Buzu și Ion Nicolaev. Inspectorii de integritate ar urma să fie principalii actori în procesul de verificare a averilor și intereselor demnitarilor, având competențe lărgite în comparație cu cele ale membrilor fostei Comisii Naționale de Integritate.

Dacă în cadrul fostei Comisii Naționale de Integritate deciziile privind existența sau inexistența vreunei încălcări legate de averi nedeclarate, conflicte de interese sau situații de incompatibilitate erau luate în mod colegial de cinci membri ai comisiei, în cazul ANI,  răspunderea pentru dosare îi va aparține fiecărui inspector de integritate în parte.

Pentru a fi angajați, viitorii inspectori de integritate vor trebui să treacă 3 probe – cea scrisă, interviul și testul la poligraf, potrivit regulamentului elaborat de ANI. Atribuțiile de selecție a inspectorilor de integritate le revin președintelui și vice-președintelui ANI, respectiv, Rodicăi Antoci și lui Lilian Chișcă.

Amintim că, procesul de verificare a averilor și intereselor demnitarilor a fost întrerupt din august 2016 și până în prezent, în această perioadă având loc procesul de organizare a activității ANI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău