ANI | Cinci controale inițiate, 14 refuzate. Directorul general al unei întreprinderi de stat riscă o amendă pentru nedepunerea declarației de avere șa accederea în funcție

  • 24 Ianuarie 2022 14:18
ANI | Cinci controale inițiate, 14 refuzate. Directorul general al unei întreprinderi de stat riscă o amendă pentru nedepunerea declarației de avere șa accederea în funcție

Cinci controale inițiate, iar 14 au fost refuzate. De asemenea, directorul general al unei întreprinderi de stat riscă o amendă pentru nedepunerea declarației de avere șa accederea în funcție, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale de Integritate (ANI). .

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că, în perioada 17-21 ianuarie curent, au fost inițiate cinci proceduri de control. În patru cazuri sunt vizate posibile conflicte de interese. Opt încălcări au fost stabilite de inspectorii de integritate. În șapte cazuri au fost identificate conflicte de interese pe numele unui ex-director de Întreprindere Municipală din Bălți, un fost director al S.A. din Cahul, un ex-director a unei Agenții de Dezvoltare Regională, secretar al unui Consiliu raional, unui administrator de instituție publică din Sângerei, unui primar din r-nul Sîngerei și a unui director de Grădiniță din r-nul Sângerei. Iar, un consilier în Consiliul Vișniovca r-nul Cantemir a admis o incompatibilitate pe timpul exercitării mandatului.

În 14 cazuri, inspectorii de integritate au refuzat inițierea controalelor. În procesele verbale de refuz inișiere sunt vizați în mare parte, primari, consilieri locali și secretari de Consilii.

Trei cauze contravenționale au fost pornite săptămâna precedentă. Astfel, directorul general al unei întreprinderi de stat din subordinea APP s-ar putea alege cu o amendă pentru nedepunerea declarației de avere la accederea în funcție. La fel, și un ex-director al unei Întreprinderi municipale din Bălți și secretarul unui Consiliu raional riscă câte o amendă pentru faptul că nu au decarat conflictele de interese. Juriștii ANI au reprezentat interesele instituției în 15 ședințe de judecată.

ANI a eliberat 17 Certificate de Integritate și a soluționat șase conflicte de interese. Reprezentanții ANI au oferit 128 de consultații telefonice, inclusiv 39 la Linia Instituțională de Informare. De la începutul anului 2022, pe Portalul Public al Declarațiilor au fost depuse aproximativ 290 de declarații de avere ( la angajare/eliberare, dar și anuale).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău