ANI atenționează subiecții declarării averii și intereselor personale despre obligativitatea depunerii declarațiilor anuale. Care e termenul limită

  • 14 Februarie 13:04
ANI atenționează subiecții declarării averii și intereselor personale despre obligativitatea depunerii declarațiilor anuale. Care e termenul limită

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) atenționează subiecții declarării averii și intereselor personale despre obligativitatea depunerii declarațiilor anuale până la data limită - 31 martie, inclusiv.

Declarația de avere și interese personale în formă electronică se depune prin intermediul serviciului electronic al Sistemului informațional automatizat „e-Integritate” disponibil pe pagina web oficială a ANI, scrie Bizlaw.md.

Precizări la depunerea declarației de avere și interese personale

Declarația de avere și interese personale în formă electronică se depune prin intermediul serviciului electronic al Sistemului informațional automatizat „e-Integritate”. Semnarea declarației electronice se face prin utilizarea semnăturii electronice emise în condițiile legii.

Declarația electronică se consideră recepționată de ANI în următoarele cazuri:

  • Declarația este prezentă în secțiunea „Declarații de avere și interese personale depuse” din cadrul SIA e-Integritate.
  • Declarația este prezentă pe Portalul public al declarațiilor de pe pagina web oficială a ANI.
  • Subiectul declarării a recepționat confirmarea depunerii la adresa poștală electronică.

Potrivit art. 6 din Legea nr. 133/2016, în cazul schimbării funcției în cadrul aceleiași entități, prin avansare/promovare sau prin numirea într-o altă funcție, subiectul declarării nu depune o nouă declarație.

În cazul suspendării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă durata perioadei de suspendare este mai mică decât un an fiscal, subiectul declarării nu depune o nouă declarație la reîncadrarea în funcție.

În cazul în care survine situația de depunere a unei, a două sau trei obligații de depunere a declarației electronice, subiectul declarării procedează în felul următor:

  • în situația în care încetarea mandatului, a raportului de muncă ori de serviciu are loc în perioada 1 ianuarie – 31 martie și subiectul declarării a depus declarația anuală, acesta este obligat în condițiile art. 6 din Legea nr. 133/2016 să depună declarația la eliberare/încetare cu indicarea veniturilor obținute în anul fiscal curent (de la 1 ianuarie pînă la data intrării în vigoare a actului administrativ), iar bunurile deținute și interesele personale la data depunerii declarației;
  • în situația în care încetarea mandatului sau a raportului de muncă ori de serviciu are loc în perioada 1 ianuarie – 31 martie și subiectul declarării nu a depus încă declarația anuală, acesta este obligat în condițiile art. 6 din Legea nr. 133/2016 să depună două declarații în ordinea respectivă:
  • declarația anuală cu indicarea veniturilor obținute în anul fiscal precedent, iar bunurile deținute și interesele personale la data depunerii declarației;
  • declarația la eliberare/încetare cu indicarea veniturilor obținute în anul fiscal curent (de la 1 ianuarie pînă la data intrării în vigoare a actului administrativ), iar bunurile deținute și interesele personale la data depunerii declarației.

Mai multe detalii vedeți aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău