ANI a sesizat Procuratura Generală referitor la un judecător din Chișinău pentru fals în declarații

  • 07 Aprilie 2022 16:47
ANI a sesizat Procuratura Generală referitor la un judecător din Chișinău pentru fals în declarații

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic ale declarării averii și intereselor personale în privința judecătoarei Corina Ursachi din Chișinău. În cadrul controlului averii, inspectorul de integritate a depistat că judecătorul a inclus date eronate despre bunuri mobile în valoare totală de peste 500 de mii de euro. Procedura de control a averii a fost inițiată în baza unei sesizări din oficiu și  a fost extinsă și pe numele membrilor familiei.

Potrivit unui comunicat al ANI, după ce au fost verificate toate declarațiile de avere și interese personale depuse în perioada vizată, inspectorul de integritate a stabilit că judecătorul a inclus unele date eronate în declarațiile depuse pentru anii 2017-2020. Acesta nu a indicat  corect informațiile despre veniturile primite de membrii familiei sub formă de donații și cadouri bănești la evenimentele de familie în mărime totală de peste 97 de mii de euro. În declarația depusă pentru anul 2019, a inclus date eronate despre economiile deținute în numerar.  Iar,  în declarațiile din 2018 și 2019,  lipsesc datele corecte despre  deținerea în proprietate a bunurilor mobile în valoare totală de peste 440 de mii de euro (pian, obiecte de artă, mobilier etc.)

Pentru că aceste omisiuni cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova, inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală pentru a determina existența elementelor de infracțiune ce vizează posibila admitere de fals în declarații.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău