ANI a informat Procuratura Generală despre refuzul inițierii controlului averii lui Corneliu Furculiță

  • 26 August 2020 10:08
ANI a informat Procuratura Generală despre refuzul inițierii controlului averii lui Corneliu Furculiță

Autoritatea Națională de Integritate a informat Procuratura Generală despre emiterea Procesului-verbal de refuz în inițierea controlului averii și al intereselor personale în privința deputatului Corneliu Furculiță.

Astfel,  averea deputatului socialist Corneliu Furculiță nu va fi supusă unui control, „din lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”.
 
Amintim că, pe 23 iulie 2020, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Veronica Roșca, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală sub aspectul pretinselor neconcordanțe și omisiuni în declarațiile de avere și venituri ale deputatului Corneliu Furculiță, semnalate în investigația jurnalistică, realizată de Ziarul de Gardă.
 
Prin urmare, în lipsa încălcărilor constatate de ANI, care este unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, Procuratura Generală nu are temeiuri de a iniția vreo investigație în acest sens.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău