ANI: 13 primari și un vicepreședinte de raion au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese

  • 18 Iulie 2023 14:32
ANI: 13 primari și un vicepreședinte de raion au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese

Un vicepreședinte de raion și 13 primari, care au fost implicați în procesul de acordare a compensațiilor și ajutorului umanitar agricultorilor afectați de calamitățile naturale asupra recoltei anului 2020, au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Constatarea a fost făcută de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), transmite MOLDPRES.

„Inspectorii de integritate au emis 14 acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui vicepreședinte de raion și a 13 primari care, în calitate de președinte/membri ai Comisiilor de evaluare a pagubelor cauzate culturilor agricole, au participat la luarea deciziilor în privința gospodăriilor țărănești sau societăților comerciale în care dețin cote-părți sau aparțin persoanelor apropiate”, a precizat ANI.

Printre persoanele vizate se numără primarii localităților Frasin și Baraboi, raionul Dondușeni; Elizaveta, municipiul Bălți; Cușmirca, r-nul Șoldănești; Drochia, r-nul Drochia.

Potrivit ANI, sancțiunile aplicate subiecților controlului au fost stabilite în funcție de gradul de vinovăție, de natura abaterii, de numărul și durata abaterilor, de comiterea unor abateri similare anterior, de prejudiciul adus interesului public și de funcția deținută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău