Anglia a eliminat aproape toate restricțiile anti-Covid rămase în vigoare: „Lucrurile trebuie să revină la normal”

  • 27 Ianuarie 2022 13:57
Anglia a eliminat aproape toate restricțiile anti-Covid rămase în vigoare: „Lucrurile trebuie să revină la normal”

Anglia a renunțat joi la aproape toate restricțiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală cu care guvernul de la Londra speră ca populația să se obișnuiască să trăiască, la fel ca în cazul gripei, informează AFP și Agerpres.

Acest „vânt de libertate” vine la momentul potrivit pentru prim-ministrul Boris Johnson, a cărui poziție în fruntea Guvernului a fost fragilizată de scandalul petrecerilor organizate în reședința sa din Downing Street, evenimente care nu au respectat restricțiile impuse împotriva noului coronavirus.

După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunțat în prezent și la alte restricții antiepidemice, unele din cele mai relaxate din Europa: obligativitatea de purtare a măștii sanitare în interiorul spațiilor publice și certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

„Atunci când COVID-19 devine o afecțiune endemică, trebuie să înlocuim obligațiile legale cu sfaturi și recomandări”, a subliniat săptămâna trecută Boris Johnson în fața deputaților englezi.

Anglia va renunța de asemenea la cerința testării obligatorii pentru coronavirus la sosire în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid.

Opunându-se anulării obligativității privind purtarea măștii sanitare în transportul în comun, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat că va menține această măsură în capitala britanică.

Potrivit celor mai recente statistici oficiale, 64% din populația engleză de peste 12 ani a primit deja cea de-a treia doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău