Angelino Alfano a prezentat agenda și prioritățile Președinției italiene în OSCE

  • 12 Ianuarie 2018 12:38
Angelino Alfano a prezentat agenda și prioritățile Președinției italiene în OSCE

Reuniunea specială a Consiliului Permanent OSCE a avut loc joi, 11 ianuarie. În cadrul acesteia șeful diplomației italiene Angelino Alfano, în calitatea sa de Președinte în Exercițiu, a prezentat agenda și prioritățile Președinției italiene în OSCE. 

Președinția italiană își propune să asigure un cadru propice pentru funcționarea eficientă a OSCE și a adoptat motto-ul “Dialogue, Ownership, Responsibility”, care va fundamenta prospectiva mandatului italian pe parcursul anului.

O atenție aparte va fi acordată crizei migrației în bazinul mediteranean și soluționării conflictelor prelungite din Republica Moldova, Georgia și regiunea Karabahului de Munte în cadrul formatelor existente de negocieri.
 
În cooperare cu membrii Troicii OSCE (Austria și Slovacia), Secretarul General al organizației și țările participante, vor fi continuate eforturile de promovare a securității și stabilității în arealul OSCE, locul dominant în agenda de securitate urmând a fi atribuit crizei din Ucraina.
 
Delegația Republicii Moldova pe lângă OSCE a intervenit cu un discurs național, prin care a fost reiterată necesitatea promovării procesului de negocieri în formatul ”5+2” privind soluționarea conflictului transnistrean, precum și sprijinul pentru soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina. De asemenea, Reprezentantul Permanent Victor Osipov a subliniat importanța consolidării dialogului în spațiul OSCE pe baza abordării cuprinzătoare în contextul reglementării conflictelor, funcționării corespunzătoare a mecanismelor și instituțiilor autonome, precum și al misiunilor de teren. 
 
Totodată, MAE IE salută desemnarea în calitate de Reprezentant Special pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean pe ex-ministrul de externe italian, Franco Frattini, cunoscut în Republica Moldova inclusiv datorită susținerii acordate țării noastre pe durata mandatului său de vicepreședinte al Comisiei Europene în anii 2004-2008.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău