Angela Similiea, despre turneul din Basarabia sovietică, pe care nu-l poate uita

  • 07 Octombrie 2014 10:23
Angela Similiea, despre turneul din Basarabia sovietică, pe care nu-l poate uita

Prima dată a trecut Prutul în anii 70, alături de Anda Călugăreanu și Orchestra Radio România într-un turneu început la Cernăuți.

Renumita interpretă de muzică ușoară din România Angela Similiea își mai amintește și acum emoțiile și bucuria de pe fețele miilor de basarabeni, însetați de românism, care au asistat la concerte.

”A fost impresionant, absolut impresionant. Erau atât de mulți încât trebuia să vină forțele de ordine să ne ajute, să ne protejeze într-un fel, deși n-aveau ce să ne facă rău. Când omul este încărcat cu dorința de a vedea se pot întâmpla și accidente. Atunci era și în perioada în care românismul era interzis. Și cu toate acestea am fost primiți în acest turneu, pe care nu îl pot uita niciodată, absolut niciodată. Cum se manifesta publicul, care cânta cu noi. Deși nu aveau voie să asculte, totuși cunoșteau cântecele noastre și cântau cu noi odată. N-a fost Angela Similea, să spunem sau Anda Călugăreanu cu Orchestra Radio, ci au fost artiștii din România având cor uriaș publicul din Basarabia”.

Este un fragment din interviul cu Angela Similea ”artistă cu voce de aur” a muzicii ușoare românești. A venit în Republica Moldova alături de colega și prietena sa Dida Drăgan, o altă renumită artistă de muzică ușoară din România, pntru a participa la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Interpretare Vocală ”Mărul de Aur”.

Audio: Ascultați un interviu realizat de Ina Gutu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău