Angela Merkel va susține un discurs la o ceremonie de premiere a lui Macron în Germania

  • 03 Mai 2018 19:18
Angela Merkel va susține un discurs la o ceremonie de premiere a lui Macron în Germania

Cancelarul german Angela Merkel urmează să susțină un discurs la ceremonia la care, în acest an, Premiul Charlemagne va fi decernat președintelui francez, Emmanuel Macron, relatează joi dpa.

"Este oportunitatea guvernului german să ofere un răspuns concret la discursul lui Macron privind reînnoirea proiectului european, și nu doar să vorbească despre calendare", a declarat joi Jürgen Linden, președintele consiliului de directori care acordă acest premiu.

Creat de cetățenii orașului Aachen, din Germania, în 1950, Premiul Charlemagne recunoaște cea mai valoroasă contribuție la înțelegerea Europei Occidentale.

Macron a fost anunțat drept câștigător în decembrie. Comitetul care acordă premiul l-a numit "un pionier curajos al revitalizării visului european". El își va ridica premiul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la 10 mai.

Angela Merkel a primit la rândul său acest premiu în 2008.

Susținător angajat al UE, Macron și-a prezentat în septembrie planurile ambițioase de reformare a blocului comunitar, care includ armonizarea fiscală și un buget mai puternic al zonei euro finanțat printr-o taxă specială.

Aceste planuri au fost primite cu scepticism, iar în unele cazuri chiar au fost respinse de membri ai coaliției de guvernare din Germania.

Macron și Merkel intenționează să prezintă o propunere comună pentru revitalizarea Europei la un summit al UE de la sfârșitul lunii iunie.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău