Angela Merkel: Susținem perspectiva europeană a Balcanilor de Vest

  • 02 Iulie 2019 13:35
Angela Merkel: Susținem perspectiva europeană a Balcanilor de Vest

Germania susține puternic perspectiva europeană a Balcanilor și sprijină țările din regiune în eforturile lor pentru reforme, a declarat marți cancelarul Angela Merkel, scrie Rador.

"Din cauza publicării cu întârziere a rapoartelor despre aceste țări, termenul limită pentru o decizie privind deschiderea negocierilor inițiale cu Macedonia de Nord și Albania a fost foarte scurt. Înainte de adoptarea deciziei, Guvernul federal trebuie să primească și acordul Bundestag-ului", se precizează în comunicatul dat de Cabinetul doamnei Merkel.

Acest răspuns a venit la rugămintea ca Merkel să comenteze decizia Consiliului UE de a amâna începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, relatează Radioteleviziunea Muntenegreană RTCG, care citează publicația "Pobjeda".


Reamintim că la mijlocul lunii iunie, Uniunea Europeană a amânat decizia de demarare a negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord. Skopje și Tirana au primit un nou termen, respectiv în luna octombrie a acestui an, atunci când membrii UE se vor pronunța dacă țările respective vor începe negocierile.
În concluziile Consiliului UE s-a reiterat faptul că Bruxelles "este hotărât să continue extinderea și că aceasta este o politică cheie a Uniunii".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău