Angela Merkel s-a pronunțat, la Kiev, în favoarea continuării activității în „formatul Normandia"

  • 22 August 2021 18:44
Angela Merkel s-a pronunțat, la Kiev, în favoarea continuării activității în „formatul Normandia

Activitatea în „formatul Normandia" trebuie continuată, deoarece progresul dorit în realizarea acordurilor de la Minsk nu a fost încă atins, a declarat, duminică, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Kiev, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie Rador.

„În planul realizării acordurilor de la Minsk, nu am făcut progresele pe care ni le-am fi dorit. Mă pronunț pentru continuarea activității formatului, pentru desfășurarea unei noi întâlniri la nivel înalt" - a declarat Merkel.

Potrivit afirmațiilor sale, formatul are nevoie de o „agendă pozitivă". „Nu avem un alt format" - a subliniat Merkel. Cancelarul a subliniat că susține integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, Berlinul va contribui la procesul de reformă din această țară și la combaterea corupției.

Amintim că, în luna iunie, adjunctul șefului administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, a declarat că pregătirea unei întâlniri a liderilor acestui format nu are sens din cauza lipsei unui progres în privința acordurilor anterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău