Angela Merkel o felicită pe Maia Sandu pentru ocuparea functiei de prim-ministru

  • 18 Iunie 2019 10:25
Angela Merkel o felicită pe Maia Sandu pentru ocuparea functiei de prim-ministru

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia numirii în funcția de premier a Republicii Moldova și a invitat-o să întreprindă în timpul apropiat o vizită la Berlin.

”Curajul, energia și rezistența personală au contribuit la soluționarea pașnică a crizei constituționale”, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul oficial al cancelarului german.

Rep. Moldova se confruntă cu provocări majore politice și economice, iar guvernul federal este dispus să ofere sprijinul necesar pentru realizarea de reforme pro-europene, democratice și orientate spre viitor, se mai arată în mesajul transmis de Angela Merkel.

Maia Sandu, Doamnă președintă,

Țara dvs. se confruntă acum cu provocări majore politice și economice. În efortul dvs. de a realiza reforme pro-europene, democratice și orientate spre viitor, Guvernul Federal are plăcerea să vă ajute.

Mă bucur să vă întâlnesc în curând la Berlin.

Vă doresc mult noroc și succes pentru sarcinile care vă așteaptă.

Amintim că în timpul crizei politice din țară, Germania, împreună cu Franța, Marea Britanie, Polonia și Suedia, au transmis o declarație comună prin care au recunoscut majoritatea parlamentară nou formată și alegerea Guvernului Sandu.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău