Angela Merkel: Nu există niciun dubiu că unii dintre refugiați reprezintă o amenințare la adresa securității Germaniei

  • 13 Aprilie 2017 17:21
Angela Merkel: Nu există niciun dubiu că unii dintre refugiați reprezintă o amenințare la adresa securității Germaniei

Berlinul trebuie să pună în aplicare măsuri pentru a face față migranților care caută să abuzeze de dorința Germaniei de a-i ajuta, a declarat cancelarul german Angela Merkel, informează Politico Europe.

“Nu vom accepta niciodată teroarea”, a declarat Merkel în cadrul unui interviu publicat joi.

Cancelarul german a recunoscut că “nu există niciun dubiu” că unii dintre refugiații care au fugit din calea războiului reprezintă o amenințare la adresa securității Germaniei. Cu toate acestea, înaltul oficial german a adăugat că statul său “era deja o țintă a terorisumului islamic înainte ca mulți dintre refugiați să ajungă la noi”.

În vreme ce autoritățile germane fac tot ce le stă în putință pentru a proteja cetățenii, unele regiuni au rămas în urmă la capitolul “lupta împotriva terorismului”, potrivit cancelarului german. Merkel a mai spus că inconsecvențele trebuie rezolvate. Bavaria permite poliției monitorizarea preventivă a persoanelor care prezintă o posibilă amenințare. Dar Berlinul și Westfalia și Renania de Nord interzic această practică.

Afirmațiile sale vin la câteva zile după ce autoritățle germane au arestat o personă care a fost implicată în explozia care a vizat autorarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău