Angela Merkel | Nord Stream-2 nu ne va face dependenți de Rusia

  • 24 August 2018 10:55
Angela Merkel | Nord Stream-2 nu ne va face dependenți de Rusia

Proiectul de construire a gazoductului Nord Stream-2, care va aduce gaz direct din Rusia pe sub Marea Baltică, nu va face Germania dependentă de Rusia din punct de vedere energetic, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel în cadrul unei întâlniri cu studenți de la universitatea din capitala Georgiei, Tbilisi, relatează Reuters.

În cea de-a doua zi a unei vizite în țări din Caucaz, dintre care multe au o relație dificilă cu vecinul din nord, Angela Merkel a reafirmat că Berlinul dorește să se asigure că Rusia va continua să livreze gaze naturale via Ucraina și după finalizarea gazoductului Nord Stream-2.

Critici ai acestui proiect, care este dezvoltat de compania rusă Gazprom, consideră că acesta va priva Ucraina de o pârghie crucială în relația cu statul vecin din est.

Angela Merkel se va deplasa vineri în Armenia, iar sâmbătă în Azerbaidjan, în special pentru a lansa un apel la o 'soluție pașnică prin consens' la conflictul între cele două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, care își dispută controlul asupra regiunii separatiste Nagornîi Karabah, potrivit serviciului de presă al cancelarului german.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău