Angela Merkel merge săptămâna viitoare în Georgia, Armenia și Azerbaidjan

  • 18 August 2018 16:03
Angela Merkel merge săptămâna viitoare în Georgia, Armenia și Azerbaidjan

Cancelarul german Angela Merkel va vizita Georgia, Armenia și Azerbaidjan săptămâna viitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, relatează DPA.

Turneul Angelei Merkel începe joi în Georgia, o fostă republică sovietică care dorește să devină membră a UE și a NATO pentru a se proteja de eventuale agresiuni ale Rusiei.

Ultima oprire a turneului cancelarului va fi sâmbătă, în capitala azeră Baku, unde discuțiile este probabil să se axeze asupra aprovizionării cu gaze a Germaniei și a restului UE. Guvernul german dorește să încheie un acord cu garanții în acest sens.

Livrările de gaz sunt o componentă importantă în scopurile pe termen lung ale UE de a asigura aprovizionarea cu gaz a blocului comunitar și de deveni mai puțin dependenți de Rusia pentru nevoile energetice.

Disputa dintre Armenia și Azerbaidjan pe tema regiunii Nagorno-Karabah arde mocnit de ani de zile, însă noua conducere politică de la Erevan a solicitat convorbiri de pace, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău