Angela Merkel, îngrijorată de situația din Estul Ucrainei: Cei care au crezut că sfârșitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înșelat

  • 13 Mai 2018 14:50
Angela Merkel, îngrijorată de situația din Estul Ucrainei: Cei care au crezut că sfârșitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înșelat

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că este îngrijorată de încălcările repetate ale armistițiului din estul Ucrainei, adăugând că sfârșitul Războiului Rece nu a echivalat cu instaurarea păcii pe întreg continentul european, informează site-ul postului France 24, potrivit Gândul.info.

”Ucraina ne îngrijorează, iar în cadrul Formatului Normandia, din care fac parte Germania, Franța, Rusia și Ucraina, lucrăm pentru ca Acordurile de la Minsk să fie respectate. Însă în fiecare noapte au loc încălcări ale armistițiului și în fiecare zi au loc pierderi de vieți omenești. Cei care au crezut că sfârșitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înșelat”, a declarat Merkel.

Grupul de contact Normandia a fost creat în iunie 2014 pentru a pentru a media între părțile aflate în conflict în vederea începerii unui proces de pace în regiunile controlate de rebelii separatiști în estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Donețk și Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene și insurgenți separatiști proruși, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administrației proruse de la Kiev și anexarea regiunii ucrainene Crimeea la Rusia, manevră condamnată de Occident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău