Angela Merkel, în mesajul de Anul Nou: Încălzirea Pământului este reală, amenințătoare și este cauzată de acțiunea omului

  • 01 Ianuarie 2020 19:55
Angela Merkel, în mesajul de Anul Nou: Încălzirea Pământului este reală, amenințătoare și este cauzată de acțiunea omului

Încălzirea Pământului este "reală" și "amenințătoare" și este "cauzată de acțiunea omului," a avertizat cancelarul german Angela Merkel în mesajul său de Anul Nou, în care dă asigurări că luptă cu toată puterea ei pentru a combate schimbările climatice, pentru a permite generațiilor viitoare să trăiască în pace și prosperitate, relatează EFE și dpa, scrie Digi24.ro.

"Încălzirea globală este reală. Este amenințătoare", a spus Merkel în discursul înregistrat care va fi difuzat marți seara. Creșterea temperaturilor globale și a problemelor create de încălzirea globală este generată de om. "Deci trebuie să facem tot ce este uman posibil pentru a depăși această provocare umană. Este încă posibil", a subliniat oficialul, potrivit sursei citate.

"La 65 de ani, sunt la vârsta la care personal nu voi mai avea experiența tuturor consecințelor schimbărilor climatice care se vor produce dacă politicienii nu acționează".

"Copiii și nepoții noștri vor fi cei care vor trebui să trăiască cu consecințele a ceea ce facem sau ne abținem să facem astăzi. De aceea, îmi folosesc toată puterea pentru a mă asigura că Germania își aduce contribuția sa - ecologic, economic, social - pentru a aduce sub control schimbările climatice'', se spune în mesaj.

Merkel i-a chemat pe germani să gândească într-o nouă perspectivă pentru a face față provocărilor care decurg din încălzirea globală.

"Pentru a face acest lucru, avem nevoie mai mult ca oricând de curajul de a gândi într-un mod nou, de puterea de a lăsa în urmă căile familiare, de dorința de a încerca lucruri noi și de determinarea de a acționa mai repede, convinși că ceea ce este neobișnuit poate reuși - și trebuie să reușească pentru ca generația tinerilor de astăzi și urmașii lor să poată trăi bine pe acest Pământ", a spus Merkel.

Angela Merkel se află la al patrulea și ultim mandat de cancelar, care se va încheia în 2021, ea anunțând recent că nu va mai candida la conducerea Uniunii Creștin-Democrate (CDU) și nici pentru vreo altă funcție politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău