Angela Merkel: Aplicarea Acordurilor de la Minsk nu va autoriza anularea sancțiunilor împotriva Rusiei

  • 20 Iunie 2020 15:07
Angela Merkel: Aplicarea Acordurilor de la Minsk nu va autoriza anularea sancțiunilor împotriva Rusiei

Punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk nu va permite anularea sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

După cum a menționat cancelarul german, în acest context, Uniunea Europeană a decis că sancțiunile la adresa Federației Ruse vor fi prelungite cu încă șase luni.
Implementarea Acordurilor de la Minsk privind soluționarea conflictului din Ucraina nu permite acum ridicarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, această declarație a fost făcută vineri de cancelarul german, Angela Merkel, în urma unei videoconferințe cu șefi de stat și de guvern din UE

"Progresul [în implementarea Acordurilor de la Minsk] nu este de așa natură încât să putem recomanda să nu prelungim sancțiunile împotriva Rusiei", a declarat șeful Guvernului german.
"Așadar, astăzi, am decis în cadrul Consiliului European că sancțiunile vor fi prelungite cu încă șase luni", a adăugat Merkel.

Valabilitatea măsurilor restrictive impuse la adresa Federației Ruse expiră la 31 iulie 2020. În 2014, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Federației Ruse în legătură cu evenimentele din Ucraina și reunificarea Crimeei cu Rusia. Măsurile restrictive au fost extinse și prelungite în mod repetat. Negocierile privind introducerea unui regim fără vize și asupra unui nou tratat de bază privind cooperarea între Rusia și UE au fost suspendate, a fost impusă interdicția de intrare în țările UE pentru funcționarii din Federația Rusă, au fost înghețate activele lor, fiind introduse măsuri restrictive cu caracter comercial, financiar și militar. În replică, Rusia a impus interzicerea importurilor din țările UE, vizând mai multe produse alimentare.(

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău