Angela Merkel a condamnat atacul comis în Turcia

  • 22 August 2016 08:50
Angela Merkel a condamnat atacul comis în Turcia

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat atacul comis sâmbătă în Turcia, afirmând că încă o dată 'femei, bărbați și copii nevinovați au devenit victime ale violenței lașe și rău intenționate', relatează DPA citată de Agerpres.

'Gândurile noastre sunt alături de victime și familiile acestora... se arată într-un mesaj de condoleanțe adresat de cancelarul german premierului turc Binali Yildirim.

Și purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA Ned Price a afirmat că 'autorii acestui act de barbarie au vizat în mod cinic și laș o nuntă, omorând zeci de persoane și rănind alte câteva zeci'.

'Suntem alături de poporul Turciei care apăra democrația în fața tuturor formelor de terorism', a afirmat Ned Price, potrivit unei declarații, apreciind că Turcia este 'un partener și aliat NATO de valoare'.

Vicepreședintele american Joe Biden urmează să viziteze Ankara la 24 august.

Bilanțul victimelor exploziei produse sâmbătă la o nuntă în orașul Gaziantep, sudul Turciei, a crescut la 51 de morți și 69 de răniți, dintre care 17 se află în stare critică, a declarat ieri președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău