Angela Merkel, înaintea Summitului NATO: Țările est-europene se simt amenințate de acțiunile Rusiei

  • 07 Iulie 2016 17:21
Angela Merkel, înaintea Summitului NATO: Țările est-europene se simt amenințate de acțiunile Rusiei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina a neliniștit profund țările membre NATO din Estul Europei, adăugând că statele baltice și Polonia "au nevoie de asigurări clare din partea Alianței”.

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului german, înainte de summitul NATO care urmează să înceapă vineri, Merkel a vorbit despre relațiile Alianței Nord-Atlantice cu Rusia, liderul de la Berlin vorbind chiar despre pierderea încrederii în Rusia. relatează The Associated Press.

"Dacă prin cuvinte și fapte, validitatea legii și inviolabilitatea frontierelor sunt puse în discuție, atunci, desigur, că încrederea este pierdută", a declarat Merkel, adăugând că în ciuda acestui fapt, NATO va continua să urmeze o dublă strategie, atât de descurajare (a acțiunilor agresive n.red.), cât și de intensificare a dialogului cu Rusia.

Cancelarul german a mai subliniat că NATO se mai confruntă cu alte conflicte și că "într-o lume turbulentă" trebuie să facă față efectelor războiului civil din Siria, instabilității din Irak și conflictelor din Africa subsahariană. Pe lista amenintărilor la care Alianța Nord-Atlantică trebuie să răspundă, Merkel a mai menționat criza refugiaților, gruparea teroristă Stat Islamic și criminalitatea informatică.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău