Angela Gheorghiu și Orchestra Națională Radio, în concert

  • 20 Decembrie 2013 08:38
Angela Gheorghiu și Orchestra Națională Radio, în concert

Crăciunul înseamnă magie, colinde, Moșul încărcat de daruri, parfum de cozonac copt și brad împodobit.

Anul acesta atmosfera caldă și festivă a sărbătorilor ajunge în casele tuturor românilor care iubesc muzica bună printr-un concert extraordinar înregistrat la Sala Radio, cu celebra soprană Angela Gheorghiu, alături de Orchestra Națională Radio, condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare. Evenimentul se va bucura și de participarea a două apreciate coruri din România: Corul Național de Cameră Madrigal - dirijor Voicu Popescu și Corul Accoustic - dirijor Daniel Jinga. Concertul este organizat de Primăria sectorului 3 și Centrul cultural Casa artelor în parteneriat cu Radio România și Fundația Angela Gheorghiu.
 
Publicul român se va putea bucura de acest frumos concert de sărbători ce va fi transmis în Ajun de Crăciun – 24 decembrie, ora 19:00 - de Radio România Cultural și Radio România Muzical (on-line și on-air), dar și prin difuzarea lui pe postul de televiziune Antena 3, în aceeași zi, de la ora 23:00.
 
Evenimentul este o urmare firească a succesului deosebit rezultat prin lansarea recentă a albumului O, ce veste minunată!, înregistrat de soprana Angela Gheorghiu alături de Orchestra Națională Radio, condusă de Tiberiu Soare. Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume – The Gramophone, a elogiat apariția materialului discografic ce cuprinde o parte dintre cele mai îndrăgite colinde tradiționale românești, caracterizând interpretarea Orchestrei Naționale Radio ca fiind una splendidă, alături de cea emoționantă și inegalabilă a Angelei Gheorghiu.
 
Magia sărbătorilor va pătrunde așadar de la Sala Radio în casele dvs. prin îndrăgite colinde și cântece internaționale de Crăciun, ca Domnuleț și Domn din cer, Noi umblăm și colindăm, Steaua sus răsare, O, ce veste minunată, Trei crai de la Răsărit, Cantique de Noël (O, Holy Night) ș.a.
 
Și pentru că sărbătoarea Nașterii înseamnă în primul rând poveste și invitație la visare, pe lângă tradiționalele colinde, seara va fi completată și de o călătorie imaginară în tărâmul fermecat al Spărgătorului de nuci. Pe muzica nemuritoare a celui mai popular și drag balet al tuturor timpurilor, semnat de P. I. Ceaikovski, veți păși alături de Spărgătorul de nuci transformat în prinț și de micuța Clara în lumea dulciurilor, prin suita din actul II-lea - Dans spaniol, Dans arab, Dans chinez, Valsul florilor ș.a. – cea mai cunoscută și apreciată parte a baletului.
 
Concertul de Crăciun de la Sala Radio transmis în casele românilor de sărbători reprezintă o închidere festivă a unei serii de evenimente extraordinare oferite de Orchestrele și Corurile Radio România în luna decembrie, de la concertul alături de celebrul tenor José Carreras, la Gala Cele trei dive, de la Christmas Fantasy prezentat de Corul de Copii Radio, la Concertul Paulei Seling cu Big Band-ul Radio ș.a.
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău