Angel Tîlvăr și Anatolie Nosatîi au discutat despre coopperarea bilaterală în domeniul apărării și despre asistența multilaterală oferită de România R. Moldova

  • 07 August 2023 16:36
Angel Tîlvăr și Anatolie Nosatîi au discutat despre coopperarea bilaterală în domeniul apărării și despre asistența multilaterală oferită de România R. Moldova

Ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi. Cei doi oficiali au discutat despre coopperarea bilaterală în domeniul apărării dar și despre asistența multilaterală oferită de România Rep. Moldova, a scris ministrul Nostatîi pe pagina sa de Facebook, transmite Radio Chișinău.

Totodată discuțiile au vizat și provocările și situația actuală de securitate regională.

Parteneriatul strategic pentru integrare europeană dintre Republica Moldova și România se resimte și mai profund la Chișinău, dar și în cadrul organizațiilor internaționale, acolo unde România susține prin mesaje și acțiuni ferme Republica Moldova și Armata Națională.

Partenerii și prietenii noștri din România și-au reconfirmat, în repetate rânduri, angajamentul pentru intensificarea cooperării pe palierul securității și apărării cu țara noastră” se menționează în mesajul ministrului apărării de la Chișinău.

Cu prilejul vizitei oficiale efectuate de ministrul Apărării de la București, Angel Tîlvar, partea română a oferit Armatei naționale a Rep. Moldova un lot de echipamente individuale de protecție și autoturisme de teren, se mai arată în comunicatul de presă.

Amintim că, după declanșarea războiului din Ucraina, oficiali de la Chișinău au exprimat preocupări privind securitatea Republicii Moldova și au acuzat Rusia că poartă un război hibrid împotriva acesteia. Totodată, în primăvara anului trecut, o hartă militară care apărea într-o înregistrare cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, arăta Moldova ca țintă a forțelor rusești. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău