Angel Tîlvăr, după atacurile rusești din regiunea Odesa: Structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată

  • 03 Septembrie 2023 15:20
Angel Tîlvăr, după atacurile rusești din regiunea Odesa: Structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată

Ministrul Apărării din România Angel Tîlvăr afirmă, după atacurile rusești din regiunea Odesa, că structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacuri, despre care afirmă că ”nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. Ministrul condamnă atacurile, considerându-le ”nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

”Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a scris ministrul Apărării pe Facebook, potrivit news.ro.
 
El precizează că Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.
 
Un atac cu 25 de drone care a fost lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit și a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, au anunțat pe Telegram Forțele Aeriene ucrainene.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău