Angajatul ANRE, cercetat de CNA, a fost scos de sub urmărire penală

  • 12 August 10:32
Angajatul ANRE, cercetat de CNA, a fost scos de sub urmărire penală

Angajatul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, cercetat pentru că ar fi facilitat obținerea unei licențe pentru importul și comercializarea de combustibil, a fost scos de sub urmărire penală. Cauza a fost clasată „pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii”. Cu precizări în acest sens vine ANRE, care menționează că ordonanța a fost emisă de către Procuratura municipiului Chișinău în urma anchetei desfășurate, transmite IPN.

„Agenția subliniază atitudinea intolerantă față de orice formă de comportament ilicit, astfel de acțiuni fiind combătute pe toate căile legale. Investigațiile au demonstrat că angajatul ANRE nu a comis faptele de care era bănuit, iar comunicatul CNA din 24 mai 2024, care a fost larg mediatizat, a creat o imagine falsă asupra acestuia, dar și a instituției în general. Din respect pentru adevăr și pentru a proteja integritatea profesională a angajaților, Agenția consideră necesar ca situația să fie clarificată public”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe 24 mai, ofițerii Centrului Naționale Anticorupție au descins cu percheziții la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. În cadrul acțiunilor, era vizat un consultant al Secției licențiere a ANRE. Acesta ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Organele de drept precizează că bănuitul ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere a licenței. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău