Angajatorii ar putea fi obligați să anunțe candidații la funcții vacante, dacă au fost respinși, în termen de 5 zile (Bizlaw)

  • 31 Mai 2019 14:35
Angajatorii ar putea fi obligați să anunțe candidații la funcții vacante, dacă au fost respinși, în termen de 5 zile (Bizlaw)

Angajatorii ar putea fi obligați să anunțe, în 5 zile, candidații la funcțiile vacante despre refuzul de angajare. Propunerea sindicatelor

Sindicatele pregătesc un nou proiect de modificare a Codului muncii. Prevederile acestuia au fost discutate ieri, în cadrul unei întruniri a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Potrivit comunicatului de presă publicat, printre propunerile pregătite se regăsește:

  • stabilirea unui termen concret pentru angajator, și anume zile lucrătoare, pentru a informa persoana despre refuzul de angajare;
  • neadmiterea concedierii salariaților aflați în orice tip de concediu.

Propunerile sindicatelor urmează a fi înaintate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru examinare în cadrul grupului de lucru tripartit.

Totodată, în cadrul reuniunii au fost aprobate Recomandările privind contribuția sindicatelor la apărarea drepturilor și intereselor de muncă ale salariaților prin prisma unor prevederi ale Codului muncii.

Alt subiect inclus pe ordinea de zi s-a referit la crearea grupului de lucru pentru monitorizarea și elaborarea rapoartelor de alternativă asupra implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare ”Moldova 2030” și a Agendei 2030 vizând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

De asemenea, sindicaliștii au examinat chestiunea cu privire la semnarea Acordului de colaborare dintre Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Confederația Sindicatelor din Azerbaidjan. Acordul va contribuie la dezvoltarea relațiile dintre cele două organizații sindicale privind apărarea drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, fortificarea relațiilor de colaborare, consolidarea solidarității la nivel internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău