Angajații vor putea beneficia de tichete de sport – proiectul a fost votat în prima lectură

  • 26 Mai 17:28
Angajații vor putea beneficia de tichete de sport – proiectul a fost votat în prima lectură

Angajații vor putea beneficia de tichete de sport, oferite de angajator suplimentar la salariul de bază. Este un instrument nou, propus de deputații PAS Alexandru Trubca și Sergiu Lazarencu. Legislativul a aprobat, în prima lectură, modificarea Legii cu privire la tichetele de masă și Codul fiscal, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Tichetele de sport vor putea fi utilizate pentru frecventarea sălilor de fitness, bazinelor sau pentru practicarea sportului amator la diferite unități sportive ori pe stadioanele de fotbal sau corturile de tenis. „Acestea vor fi eliberate la decizia angajatorului, per fiecare zi de muncă, având o anumită valoare nominală”, a explicat deputatul Alexandru Trubca. Instrumentul respectiv va avea aceleași facilități fiscale ca și tichetele de masă, doar că vor fi destinate achiziției serviciilor în domeniul sportului.

Totodată, proiectul prevede extinderea dreptului direcționării a 2% din venitul impozabil și deducerea în scopuri fiscale a donațiilor făcute în favoarea Federațiilor sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, cluburilor sportive profesioniste sau asociațiilor sportive de amatori.

Autorii argumentează că cele două măsuri propuse vor contribui la stimularea practicării sportului în masă de către populația Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău