Angajații sunt încurajați să direcționeze 2% din impozitul pe venit Fundației „Regina Pacis”

  • 14 Ianuarie 2022 11:26
Angajații sunt încurajați să direcționeze 2% din impozitul pe venit Fundației „Regina Pacis”

Contribuabilii din Republica Moldova, persoane fizice, sunt încurajați să direcționeze 2% din impozitul pe venit, deja plătit statului în anul precedent, pentru proiectele sociale pe care le implementează Fundația „Regina Pacis” din Chișinău.

Ilie Zabica, directorul fundației, a precizat pentru IPN că „Regina Pacis” este o organizație de binefacere, care activează în Republica Moldova de 21 ani și care are misiunea de a crea un mediu protejat pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor în situație de risc, precum și pentru a crește calitatea vieții persoanelor în etate.

„Începând cu anul 2017, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit pentru anul precedent, plătit statului, pentru diverse cauze sociale. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație. Este doar o parte din impozitul pe venit aferent anului fiscal, care poate fi direcționată, absolut gratuit, către o organizație neguvernamentală sau o fundație de caritate”, a precizat directorul Fundației „Regina Pacis”.

Cele 2% din impozitul pe venit care vor fi direcționate fundației vor merge pentru susținerea Cantinei Sociale „Regina Pacis”. „În acest mod, fără multe eforturi, ne ajutați să oferim prânzuri calde, gratuite, bătrânilor vulnerabili, persoanelor cu dizabilități și copiilor separați de familiile lor. Doar în anul 2021, în pofida tuturor provocărilor create de pandemia COVID-19, am reușit să asigurăm bătrânilor nevoiași și copiilor rămași fără îngrijire părintească circa 50 de mii de prânzuri calde, iar împreună cu partenerii și voluntarii noștri am pregătit și am distribuit peste 500 de pachete alimentare”, a detaliat Ilie Zabica.

Directorul Fundației „Regina Pacis” susține că organizația își propune în continuare să fie alături de beneficiarii săi, oameni în etate, persoane cu nevoi speciale, copii lipsiți de grijă părintească. „Indiferent de statutul său social, nimeni nu trebuie să îndure foame!”, a atenționat Ilie Zabica.

Persoanele fizice pot direcționa 2% din impozitul pe venit pentru Cantina Socială a Fundației „Regina Pacis”, introducând în Declarația anuală pe venit, secțiunea 6 – FACULTATIVĂ- câmpul M2, codul fiscal 1015620000999.

Totodată, oricine poate susține activitatea Cantinei Sociale a Fundației „Regina Pacis, prin donații de alimente sau donații financiare prin transfer, utilizând rechizitele bancare de mai jos:

Pentru donații din Republica Moldova:
BANCA: BC „Victoriabank” S.A. Filiala № 11
BIC: VICBMD2X883
C/C MDL: 222400011100577
BENEFICIAR: FUNDATIA REGINA PACIS

Pentru donații în EURO și USD:
IBAN: MD 84 VI 000 222401711100577
SWIFT: VICBMD2X
BANK: VICTORIABANK, Chișinău, Moldova
BENEFICIARY: FUNDATIA REGINA PACIS

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău