Angajații școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și-au primit salariile pentru luna iunie, în pofida restricțiilor impuse de Tiraspol

  • 09 Iulie 2020 14:49
Angajații școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și-au primit salariile pentru luna iunie, în pofida restricțiilor impuse de Tiraspol

Angajații școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și-au primit săptămâna aceasta salariile pentru luna iunie, în pofida regimului restrictiv de circulație impus unilateral de Tiraspol pentru toți cei care traversează linia administrativă, informează Biroul Politici de Reintegrare.

Astăzi, ultimul grup de profesori, angajați ai Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, a fost transportat la Coșnița pentru a putea ridica salariile. Pe parcursul săptămânii, cadrele didactice din toate cele 8 școli au fost asistate să ajungă la bancomate, cu respectarea regulilor epidemiologice, se arată într-un comunicat de presă.

Biroul de Reintegrare reiterează că Tiraspolul a instalat ilegal 37 de posturi de control în jurul localităților din stânga Nistrului, subordonate autorităților constituționale, care împiedică aproximativ 48 de mii de locuitori să se deplaseze, inclusiv, către propriile terenuri agricole. Aceste posturi sunt prezentate ca fiind „sanitare”, dar în realitate sunt posturi ilegale adiționale unde sunt amplasați grăniceri, se arată în comunicat. Regimul de acces restricționat în regiunea transnistreană a fost prelungit de mai multe ori, ultima dată – până la 30 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău