Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor purta același timp de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează

  • 18 Ianuarie 2023 18:20
Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor purta același timp de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 18 ianuaria, normele și modalitatea de echipare cu uniformă al funcționarilor publici cu statut special, militarilor și elevilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Urmare a modificărilor propuse, MAI va asigura materie primă calitativă pentru confecționarea uniformelor și un stoc suficient, pentru ca inclusiv angajații noi să poată beneficia imediat de aceasta.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova în același timp, va fi realizată și diferențierea mai ușoară a angajaților MAI, prin însemne identificabile ale uniformei, fapt ce va permite exercitarea conformă atât a drepturilor, cât și a obligațiilor fiecărui angajat în raport cu cetățeanul.

Menționăm că nu vor fi generate modificări ce țin de însemnele corporative și heraldice, care indică identitatea subdiviziunilor MAI sau steme, embleme și alte însemne de identificare publică.

Totodată, va fi reglementat și dreptul de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratul de Management Operațional (IMO), Academia „Ștefan cel Mare”, Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), Inspectoratul General pentru Migrație (IGM), Clubul sportiv central „Dinamo”.

Confecționarea uniformei se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente de uniforme, iar intrarea în vigoare a hotărârii va avea loc la 1 ianuarie 2024.

Detalii: https://mai.gov.md/ro/node/7462

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău