Angajații în instituțiile serviciului diplomatic vor putea munci și prin contract de prestare de servicii

  • 17 Iulie 19:00
Angajații în instituțiile serviciului diplomatic vor putea munci și prin contract de prestare de servicii

Cadrul normativ cu privire la serviciul diplomatic va fi îmbunătățit. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în legislație se va stipula expres că Ministerul Afacerilor Externe este instituția centrală a statului pentru coordonarea și promovarea politicii externe. La fel, se va stabili obiectivul serviciului diplomatic de coordonare a politicii de cooperare internațională pentru dezvoltare, precum și competența de a acorda suport în materie de protocol și curtoazie instituțiilor statului.

În contextul economisirii resurselor financiare, se propune posibilitatea de a deschide birouri care fac parte din misiune și în alte localități decât cele în care este stabilită aceasta. La fel, va fi instituită posibilitatea numirii unui ambasador al Republicii Moldova cu sediul la Chișinău, fără înființarea unei misiuni distincte cu sediul în străinătate. Respectiv, aceasta va conduce la reducerea substanțială a costurilor de întreținere a unei ambasade peste hotare. Mecanismul de implementare în privința statutului Ambasadorului nerezident urmează a fi stabilit de Guvern.

Sunt propuse și modificări legislative care se referă la politica de cadre. Va fi reglementată posibilitatea angajării prin contract de prestare de servicii a personalului în instituțiile serviciului diplomatic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:78 %
Vint:1,54 m/s
Sat
22
Sun
26
Mon
26
Tue
25
Wed
24
Arhivă Radio Chișinău