Angajații IGSU participă la Exercițiul Internațional de gestionare a consecințelor North Macedonia 2021

  • 18 Septembrie 2021 11:47
Angajații IGSU participă la Exercițiul Internațional de gestionare a consecințelor North Macedonia 2021

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) participă, în perioada 18 -23 septembrie,  în cadrul Exercițiului Internațional de gestionare a consecințelor North Macedonia 2021.

Potrivit unui comunicat al IGSU, delegația este reprezentată de șeful IGSU general- maior Mihail Harabagiu. Aplicațiile urmează a fi desfășurate în orașul Ohrid, Republica Macedonia de Nord. Exercițiul este organizat de Centrul Euroatlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO și are drept scop schimbul de bune practici privind răspunsul la situații de urgență de orice amploare. Potrivit scenariului în Macedonia de Nord a avut loc un cutremur de pământ devastator care a creat mai multe situații de urgență în care este necesară implicarea salvatorilor pentru gestionarea crizei.

Angajații din cadrul serviciilor pentru situații excepționale din mai multe țări vor răspunde solicitărilor de ajutor pentru a depăși consecințele crizei. Angajații IGSU din Republica Moldova vor fi în calitate de observatori, dar și urmează să participe în situații tactice de căutare salvare urbană. Pe parcursul aplicațiilor, echipele salvatorilor din mai multe țări vor efectua operațiuni de salvare de la înălțime, gestionarea crizelor în caz de situații excepționale chimice, biologice și nucleare, vor depăși consecințele inundațiilor, dar și vor participa în simulări virtuale combinate. În total în cadrul exercițiului internațional urmează să participe peste 45 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer fragmentat
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău