Angajații IGSU au fost solicitați pentru a pompa apa pe mai multe adrese din Chișinău dar și în gospodăriile din câteva raioane

  • 05 Iulie 2021 19:37
Angajații IGSU au fost solicitați pentru a pompa apa pe mai multe adrese din Chișinău dar și în gospodăriile din câteva raioane

În seara zilei de 5 iulie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru pomparea apei din mai multe gospodării din R. Moldova.

Lucrări de evacuare a apei au avut loc în trei gospodării din localitatea Țânțăreni raionul Anenii Noi, dar și în localitatea Todirești a aceluiași raion. Totodată, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de pompare pe mai multe adrese din municipiul Chișinău și anume; C. Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din raioanele Strășeni, Basarabeasca și Căușeni. În staul Ucrainca a raionului Căușeni, salvatorii monitorizează situația din preajma unui pod, unde torentul de apă în urma precipitațiilor s-a scurs. În urma ploilor abundente nu au fost raportate victime și nici drumuri blocate. În continuare situația este monitorizată de IGSU. Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să supravegheze starea barajelor și a digurilor de protecție pentru prevenirea inundațiilor locale. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău