Angajații din sectorul public pot solicita compensații pentru Prima Casă

  • 22 Iunie 2018 16:59
Angajații din sectorul public pot solicita compensații pentru Prima Casă

Angajații din sectorul public pot solicita de vineri, 22 iunie, compensații în cadrul Programului de stat „Prima Casă”. Regulamentul privind modul de acordare a compensațiilor a fost publicat în Monitorul Oficial.

Statul va compensa 50% din creditul ipotecar accesat pentru procurarea locuinței, prețul căreia nu va depăși 600 de mii de lei, transmite IPN.

Potrivit Regulamentului, de compensații pot beneficia angajații autorităților și instituțiilor publice finanțate din bugetul public național, angajații instituțiilor medico-sanitare publice și ai celor de învățământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puțin un an în sectorul public și care nu au fost  sancționați disciplinar la locul de muncă.

Suma compensației va fi împărțită pentru 25 de ani și va fi acordată lunar, până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensației va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensațiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web www.primacasa.gov.md, compartimentul Compensații Prima Casă.

Până în prezent, programul „Prima Casă”  a fost accesat de 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei. Prin programul „Prima Casă” pot fi procurate doar locuințe date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău