Angajații de la Palatul Versailles beneficiază de tunsori gratuite pentru a salva planeta

  • 09 Octombrie 2020 14:46
Angajații de la Palatul Versailles beneficiază de tunsori gratuite pentru a salva planeta

Angajații de la Palatul Versailles, fosta reședință a regelui Louis al XIV-lea al Franței, beneficiază de o tunsoare gratuită în fiecare lună din partea unei companii specializate în reciclarea firelor de păr, informează Reuters joi.

Părul uman conține cheratină, o proteină care absoarbe substanțele uleioase, precum petrolul, și care, din acest motiv, poate fi utilizată pentru a contribui la depoluarea mediului înconjurător.

De asemenea, cheratina poate să înlocuiască plasticul folosit în agricultură și horticultură și contribuie la vindecarea bolilor de piele, a declarat Clement Baldellou, cofondator al start-up-ului Capillum, care colectează păr uman de la aproximativ 200 de frizerii și saloane de coafură din Franța.

"Părul este un absorbant natural și poate să absoarbă o cantitate de petrol de până la opt ori mai mare decât propria lui greutate", a spus antreprenorul francez.

Peste 1 milion de francezi se tund în fiecare zi, a precizat Clement Baldellou, vorbind despre o resursă gratuită care ar putea fi cu ușurință reciclată în scopuri ecologice și medicale.

"Sunt generate astfel 4.000 de tone de deșeuri. E o cantitate uriașă, care ajunge la pubelă, dar noi am decis să scoatem părul din sectorul deșeurilor", a declarat antreprenorul francez pentru Reuters Television.

Într-un salon amenajat în proximitatea Palatului Versailles a fost afișat un panou cu textul următor: "1 kg de păr = 200 de litri de apă economisiți".

Ucenicii unei frizerii locale i-au tuns pe angajații de la Palatul Versailles, grandioasa reședință a regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, supranumit "Regele Soare", care a domnit între anii 1643 și 1715.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău