Andy Garcia îl va juca pe Brâncuși în filmul „The Sculptor“

  • 20 Septembrie 2016 16:05
Andy Garcia îl va juca pe Brâncuși în filmul „The Sculptor“

Actorul Andy Garcia ar urma să îl interpreteze pe sculptorul român Constantin Brâncuși. Informația a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România.

Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă "brâncușiană" și cu o pereche de ochelari. "Andy will play Brancusi in The Sculptor" (Andy îl va juca pe Brâncuși în "Sculptorul"), a scris regizorul. Mick Davis este cunoscut publicului din România pentru filmul "Modigliani" (2004), realizat în România, peliculă în care Andy Garcia are rolul principal, al discipolului lui Brâncuși. Filmul s-a bucurat de aprecierea critcii, dar și a publicului, alături de nume precum Eva Herzigova, Udo Kier și Jim Carter din distribuția acestuia făcând parte și numeroși actori români. Momentan, pe cel mai cunoscut site dedicat filmului, IMDB, în dreptul lui Andy Garcia nu figurează un asemenea rol, iar pe pagina lui Mick Davis nu este adăugat filmul "The Sculptor", cel mai probabil în momentul de față schițându-se abia scenariul filmului. Regizorul Mick Davis (foto jos) s-a născut la 1 august 1961 la Glasgow, Scoția. A lucrat ca antrenor de fitness al echipei de fotbal Celtic. Acolo l-a cunoscut pe Rod Stewart, suporter împătimit al echipei. Prietenia cu celebrul cântăreț a marcat începutul carierei lui Mick Davis în cinematografie. Mutat la Los Angeles, Davis se afirmă ca scenarist al filmelor „Războiul Vampirilor" (Vampire War – 1996), „Dragoste la Paris" (Love in Paris – 1997), „Meciul" (The Match – 1999), „Invizibil" (The Invisible – 2007).

În 2004, Mick Davis regizează filmul „Modigliani", o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani, care a fost ucenicul lui Brâncuși. Filmul a fost realizat la studiourile din Buftea, iar distribuția include alături de Andy Garcia mai mulți actori români printre care Theodor Danetti, Mihai Gruia Sandu, George Ivașcu, Dan Aștileanu, Lia Bugnar și Dorina Lazăr. După 10 ani, Mick Davis a revenit la București pentru a spune povestea unui alt artist emblematic, Niccolo Paganini, pe scena Teatrului Metropolis. Fascinat încă din copilărie de violonistul numit „muzicianul diavolului", pe care îl vedea ca pe un fel de star rock, Davis a scris un scenariu despre viața lui Paganini. Mick Davis a montat la Metropolis acest scenariu considerat de Martin Scorsese unul dintre cele mai bune din cele pe care el le-a citit la Hollywood. Chiar dacă figurează ca locuind în Franța regizorul scoțian petrece destul de mult timp în România, mai ales că de mai bine de doi ani trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actrița româncă Ana Adelaida Perjoiu.

Sursa: adevarul.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:0,45 m/s
Sat
8
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău