Andrian Candu vrea o nouă lege care să reglementeze funcționarea limbilor: „Limba rusă are același statut”

  • 16 Iulie 2018 17:21
Andrian Candu vrea o nouă lege care să reglementeze funcționarea limbilor: „Limba rusă are același statut”

„La fel ca și toți ceilalți, am fost foarte surprins de decizia Curții Constituționale precum că această lege nu este actuală, că este depășită. În realitate nu s-a schimbat nimic, limba rusă are același statut ca și mai înainte. Dar cred că în R.Moldova ar trebui să existe o lege care să reglementeze funcționarea limbilor", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova, fiind citate de Infotag.

În opinia sa, fie Comisia parlamentară pentru drepturile omului, fie Ministerul Justiției, fie Biroul pentru Relații Interetnice ar trebui să elaboreze o nouă lege în această privință. Speakerul consideră că Parlamentul va reuși să analizeze și să adopte această lege până la încheierea mandatului actual.

„Sper că vom reuși să analizăm și să adoptăm o astfel de lege. În octombrie și în noiembrie Parlamentul va activa intens și vom putea adopta o astfel de lege. Toate facțiunile, inclusiv fracțiunea Partidului Democrat aflat la guvernare, sunt interesate de acest lucru", a spus Candu.

Amintim că, în urma unei sesizări venite din partea Partidului Liberal, Curtea Constituțională a decis, la începutul lunii iunie, că Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldovenești, adoptată pe 1 septembrie 1989 este depășită. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău