Andrian Candu spune în ce condiții PDM va vota pentru Guvernul Chicu

  • 14 Noiembrie 2019 08:26
Andrian Candu spune în ce condiții PDM va vota pentru Guvernul Chicu

Deputatul democrat Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului, spune că sunt câteva condiții în care Partidul Democrat ar putea vota pentru învestirea unui Guvern în frunte cu Ion Chicu, candidatul înaintat ieri de președintele Igor Dodon. Democratul spune că nu a fost luată o decizie în cadrul partidului, dar a declarat că Ion Chicu este un profesionist și nu este afiliat politic, ceea ce constituie un avantaj în condițiile politice actuale, transmite IPN.

„În cazul în care Guvernul Chicu va avea în componența sa profesioniști, oameni care s-au remarcat prin experiență, oameni care nu au probleme de integritate sau probleme de reputație, care își propune un program de guvernare pe care noi îl considerăm acceptabil, dacă acest viitor Guvern va accepta să susțină și unele proiecte și inițiative ale Partidului Democrat și vom găsi această posibilitate de a comunica și de a conlucra cu Guvernul respectiv chiar și din opoziție, atunci există probabilitatea să fie susținut”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Deputatul democrat s-a referit aici la proiectele sociale ale PDM pe care le-a promovat atunci când s-a aflat la guvernare. Printre acestea și proiectul care prevedea alocația de 200 de lei lunar pentru copii, până la împlinirea vârstei de 18 ani, ajutorul financiar de sărbători pentru pensionari și persoanele din familii social vulnerabile, proiectele legate de infrastructură. De asemenea, Andrian Candu a menționat că noul Guvern trebuie să implementeze de facto și prevederile Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că chiar dacă PDM va susține candidatura președintelui la funcția de prim-ministru, aceasta nu înseamnă că democrații intră într-o coaliție cu socialiștii. „Noi nu intrăm în niciun fel de coaliții cu Partidul Socialiștilor, noi nu vom delega persoane din PDM în Guvernul Chicu și vom susține doar acele proiecte de legi, programe, acțiuni ale Guvernului Chicu care se încadrează în tot ceea ce înseamnă viziunea PDM, mai ales pe domeniul social și economic, care sunt pilonii de bază ai doctrinei noastre social-democrate”, a afirmat politicianul.

Fostul președinte de Parlament menționează că PDM nu susține ideea unor alegeri parlamentare anticipate și va susține orice acțiune sau orice program de guvernare care este compatibil cu viziunea Partidului Democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
27
Nori împrăștiați
Umiditate:42 %
Vint:2,6 m/s
Tue
24
Wed
22
Thu
20
Fri
20
Sat
21

Curs oficial BNM 11 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4425 -0.1747
USD 16.5518 -0.0434
RON 4.0207 -0.0349
UAH 0.5998 -0.0006
RUB 0.2245 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău