Andrian Candu răspunde acuzațiilor cu privire la implicarea în frauda bancară

  • 26 Septembrie 2019 17:03
 Andrian Candu răspunde acuzațiilor cu privire la implicarea în frauda bancară

Deputatul Partidului Democrat Andrian Candu susține că atât el, cât și colegii săi de partid sunt dispobili oricând să se prezinte și să dea explicații celor care investighează frauda bancară. Potrivit parlamentarului, Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, l-a acuzat că este implicat în frauda bancară și că ar fi unul din beneficiari, făcând referire la o tranzacție din 2011, care potrivit lui Candu, de fapt a fost una privată, transmite IPN.

„Deoarece domnul Slusari este specialist în toate și în domeniul financiar, în ghilimele bineînțeles, și nu prea știe despre ce vorbește, aș vrea să fac următoarele precizări. În primul rând, tranzacția la care se referă dumnealui, care a avut loc în decembrie 2011, este o tranzacție legală făcută în Olanda, în fața unui notar olandez și înregistrată de autoritățile din Olanda. Eu am semnat antecontractul de vânzare-cumpărare, iar tranzacția propriu-zisă a fost semnată și făcută de persoanele competente din Olanda”, a spus Andrian Candu într-o conferință de presă susținută joi, 26 septembrie.

Potrivit lui, această tranzacție este una privată și s-a referit la vânzarea unor comapnii sau acțiuni ale unor companii din Republica Moldova. S-a referit în mod special la peste 20% din acțiunile „Victorabank”, 80% din „Victoria-Asigurări” și la un SRL din Moldova.

Deputatul democrat a menționat că „această tranzacție privată a fost atacată de Viorel și Vicor Țopa în instanțele de judecată din Olanda și aceste procese au fost pierdute de către cei doi. „Se pare că domnul Slusari nu face nicio diferență dintre tranzacțiile private sau tranzacțiile care sunt legate de Banca de Economii, Banca Socială, Unibank sau care eventual ar fi putut avea un impact asupra a ceea ce numim noi frauda bancară. În cazul de față se vede că domnul Slusari, de fapt, urmărește alte interese în această comisie parlamentară de investigații, și anume apără interesele Țopilor (frații Victor și Viorel Țopa, n.r.), la indicațiile directe și în baza informațiilor pe care le primește el de la șeful său de partid, domnul Năstase Andrei, care este și finul Țopilor”, a declarat Andrian Candu.

În acest context, Andrian Candu s-a adresat celor care investighează frauda bancară, procurorilor în mod special, declarând că este disponibil să dea declarații, explicațiii pe marginea celor întâmplate. Parlamentarul mai spune că din 2015, de când a început investigarea fraudei, nu a fost chemat niciodată să dea explicații la acest subiect, nici în calitate de ministru al economiei și nici în alte calități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău