Andrian Candu: În relația cu Găgăuzia, 2016 a fost anul de stabilire a comunicării

  • 19 Ianuarie 2017 19:24
Andrian Candu: În relația cu Găgăuzia, 2016 a fost anul de stabilire a comunicării

Grupul de lucru al Parlamentului cu Adunarea Populară a UTA Găgăuziei își va relua activitatea imediat după desemnarea de către Comrat a unor noi membri în componența grupului.

Prioritățile în relația cu UTA Găgăuzia au fost discutate în cadrul unei întrevederi a președintelui Parlamentului Andrian Candu cu echipa de experți ai organizației „Crisis Management Initiative” (CMI), transmite IPN.

„Anul 2016 a fost un an de stabilire a comunicării și oportunităților, atât pentru Parlament, cât și pentru Adunarea Populară. Raportul Grupului de lucru pe anul 2016 indică rezultatele înregistrate, care pot fi dezvoltate în 2017. În prezent sunt patru proiecte de acte legislative propuse de Grup, care sunt în procedură legislativă”, a menționat Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă remis de Parlament.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de opinii și despre situația din regiunea transnistreană. Andrian Candu a declarat că planifică să discute cu președintele Igor Dodon pe dosarul transnistrean pentru a stabili cum va coopera Parlamentul cu Președinția în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

CMI este o organizație non-profit, care are ca obiective preîntâmpinarea și soluționarea conflictelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău