Andrian Candu, despre asumarea de răspundere de către Guvern: Măcar nu au avut curajul să vină să prezinte regulamentar acest proiect ca să înceapă să curgă acel termen de moțiune de cenzură

  • 02 Aprilie 2020 16:08
Andrian Candu, despre asumarea de răspundere de către Guvern: Măcar nu au avut curajul să vină să prezinte regulamentar acest proiect ca să înceapă să curgă acel termen de moțiune de cenzură

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este strigător la cer, deoarece măcar nu au avut curajul să vină să prezinte regulamentar acest proiect de lege, ca să înceapă să curgă acel termen de moțiune de cenzură”, a declarat liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu după ce ședința Parlamentului nu a putut avea loc în lipsă de cvorum. Potrivit parlamentarului, proiectul de lege pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea nu este unul anticriză și nu este ceea ce cetățenii și mediul de afaceri au așteptat de la guvernare, transmite IPN.

„Considerăm că ceea ce a avut loc acum, această boicotare din partea majorității parlamentare și a Guvernului, este de fapt, să o spunem pe șleau, un scuipat în adresa cetățenilor și a tuturor celor care suferă astăzi din cauza crizei pandemiei. Proiectul de lege, care a fost aprobat ieri de Guvern, prin asumare de răspundere, prevede doar o singură măsură anticriză, legată de faptul că, după ce se plătesc salariile, statul restituie costul acestui salariu, și un pic de tot ce înseamnă asistență socială pentru șomaj tehnic. În rest, proiectul de lege, 90% din aceste proiect, prevede promovarea unor scheme de duty-free, promovarea vânzării țigărilor, elemente legate de cariere și taxe pentru subsol și minereuri și multe, multe altele”, a notat Andrian Candu într-o conferință de presă.

Deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că nu a fost respectată procedura, inclusiv în ceea ce ține de prezentarea proiectului în fața majorității parlamentare. „Dacă s-ar fi respectat această procedură, atunci peste 72 de ore, dacă nu se înaintează moțiune de cenzură, legea este considerată adoptată, ea se semnează, se remite la promulgare președintelui Republicii Moldova, se publică în Monitorul Oficial și după asta devine lege”, a explicat Sergiu Sîrbu.

Ședința Parlamentului, la care joi, 2 aprilie, Guvernul urma să-și asume răspunderea pentru instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor, nu a avut loc din lipsă de cvorum. În plenul Parlamentului nu s-au prezentat deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat, la ședință fiind doar 39 de parlamentari.

Ședința Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care și-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunțat că la ședință și-au înregistrat prezența doar 39 de deputați, șefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău