Andrian Candu, pentru presa de la Kiev: Acțiunile pro-Unire ale lui Traian Băsescu nu vor avea nici un rezultat

  • 20 Februarie 2018 13:04
Andrian Candu, pentru presa de la Kiev: Acțiunile pro-Unire ale lui Traian Băsescu nu vor avea nici un rezultat

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că acțiunile și declarațiile pro-Unire ale fostului lider de la București, Traian Băsescu, au legătură cu alegerile parlamentare și este imposibil ca acestea să ducă la reîntregirea celor două maluri ale Prutului.

Jurnaliștii ucraineni de la unn.com.ua l-au întrebat pe Andrian Candu despre activitatea politică a lui Traian Băsescu în Republica Moldova, despre intenția acestuia de a prezenta o declarație privind Unirea cu România Parlamentului de la București și dacă Ucraina ar trebui să se aștepte la acțiuni similare din partea acestuia.

Șeful Legislativului a declarat că „această retorică nu vizează Ucraina”, deși există chestiunea Bucovinei.

„Eu cred că toate aceste acțiuni ale domnului Băsescu au legătură cu alegerile parlamentare din Moldova”, a precizat Andrian Candu.

De asemenea, președintele Parlamentului a menționat că, în pofida faptului că populația de pe cele două maluri ale Prutului au aceeași istorie, aceleași rădăcini, aceeași cultură și vorbesc aceeași limbă, cetățenii Republicii Moldova ar vrea ca statul să fie independent.

„În Republica Moldova, populația decide prin referendum în privința Unirii cu România. (…) Domnul Băsescu nu are cetățenia Republicii Moldova și nu poate prezenta nimic spre examinare autorităților de la Chișinău. El nu este deputat, este imposibil”, a afirmat Andrian Candu.

Menționăm că Traian Băsescu a anunțat că va prezenta Parlamentului de la București un proiect de declarație prin care să fie denunțat pactul Ribbentrop-Molotov și urmările acestuia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chişinău
20,3 °C
cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,1 m/s
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău